Hemåt

Snart ska jag äntligen hem. Kan det inte vara fredag nu, nu, nu?!

Tror även att jag bestämt mig för att hoppa av. När jag ska göra det har jag dock inte bestämt mig för än. Trivs inte här i Sthlm. Vare sig boendet eller kurserna på skolan. Jag vet, det kommer plötsligt, men det är för att jag verkligen försökt att se till det positiva. Nu går det inte längre....

Snart var den helgen över...

Kursen på S:t Eriks var trevligare, men dock fick vi sätta oss och räkna det första vi gjorde där med. Hallå, jag ska väl inte bli värsta ingenjören heller?! Men sen så har vi i alla fall fått sitta och lyssna till hur man ska bemöta en patient och kolla synen lite och diverse andra saker.



I fredags hade jag bestämt mig för att jag skulle börja måla en tavla, men eftersom jag inte hade någon duk blev jag tvungen att undersöka var man kunde köpa det. Jag, Lisa och Mirjam for iaf till Ö&B (varför skriver man så? man säger väl ändå inte Överskott & bolaget??) och köpte lite grejer. Dom nyöppnade i torsdags, men då var det sån himla lång kö in i butiken att det bara var att glömma. Jag köpte lite schampo och sånt där småplock som oftast åker ner i korgen vid besök på affärer som Rusta och ÖB. (Förresten så tog tydligen Toffifee-askarna slut och man fick kexchoklad istället vid premiären.)
När jag sen fick veta att närmaste Claes O var på Gallerian i centrum tog jag en tur med bussen som gick förbi skolan. Jag hade nämligen för mig att jag sett en affär som sålde konstnärsmaterial där någonstans i krokarna. Och jag hade rätt! (Duktigt Elin!) Men tyvärr stängde dom 16 på fredagar (och inte 18) så jag blev utan eftersom klockan var 16.20. Snopet! Men men, sen fick jag springa asfort och aslänge för att hinna med min buss, som körde förbi mig flera övergånsställen innan busshållplatsen. Jag hann slänga mig in innan dörrarna stängdes. Lite tur måste man han ibland iaf.

Igår tvättade jag lite + att jag for in till stan. Det var ju den där målarduken jag skulle ha, och sen när jag kom dit kom jag på att jag inte hade några bra penslar heller, så jag köpte två sånna oxå. På H&M hittade jag ett par vinröda sknästrumpor som passade perfekt i färg med den vinröda långa tröjan jag köpte i början på september, så ska nog ha det nån dag framöver. Hittade såndär byxgalge på Åhléns (men som jag använder till kjolar istället) så med två sånna rikare gick jag till bussen och for hem.
På kvällen var det tänkt att det skulle vara klassfest/pubkväll på S:t Eriks, men eftersom Lisa klagade på att hon var för trött iom att hon flyttat under dagen, så bestämde vi oss för att hitta på nåt vi två istället. Vi träffades på Fridhemsplan och gick till Daglivs och köpte Dajmglass och for sen hem till henne. Vi pratade, åt glass, såg på tv och satt vid datorn, innan jag for hem vid tolvtiden. Var tänkt att jag skulle hoppa av i Alvik och ta tvärbanan till Stora Essingen (som är nästa hållplats) men när jag hade hoppat av och sprungit ner så hade den redan gått. Enligt SL skulle jag vara där 8 minuter innan den skulle gå, men några fyllosar som åkte med tunnelbanan blev tvungen att kissa på perongen och konduktören väntade på dom, så det slutade med att jag kom till tvärbanan 3 minuter försent. Och om ni trodde att jag skulle sitta där och vänta 27 minuter tills nästa gick så trodde ni fel. Jag gick hem över bron istället. Tur att det inte var så himla kallt igår.

Idag har jag suttit och målat i flera timmar. Men vet inte riktigt om den kommer bli bra ändå. Vi får se. Om inte annat går den ju att måla över. Ska så småningom bli en blomma iaf. Fortfarande är det mycket jobb och finjusteringar kvar på den.

...

har även varit ute och prommerat en sväng idag. Var sol och nästan vindstilla. Skönt. Hösten är definitivt här nu. Löven skiftar i rött, organge och grönt. Känns som hösten har varat i evigheter eftersom jag haft höst enda sen jag jobbade på parkförvaltningen.


Höst i Sthlm. Lite suddig, jag vet. (Tog den i farten medan jag gick.)

Har börjat fundera på att flytta. Tror inte att jag vill bo kvar här som inneboende så länge till. Kanske till Åkeshov där Lisa bor i studentrum? Men helst av allt skulle jag vilja flytta hem. Hem som i Norrland, som i Nils, familjen och kompisar. Efter en månad här saknar jag mitt liv där uppe något fruktansvärt. Ja, jag blir tårögd bara jag tänker på hur mkt jag vill hem. Men på fredag ska jag det iaf. Hem över helgen. Från fredag till söndag. Kommer verkligen att kännas tungt då jag måste sätta mig på flyget tillbaka till Sthlm. Tanken att hoppa av utbildningen har faktiskt dykt upp i mitt sinne fler än en gång. Får se hur det blir med den saken.

Nä, nu ska jag in i duschen, och sen lägga mig och sova.
Ha det bra! Kramar

Onsdag

Ja, vad kan man säga. Labben tog från 13-17 att göra klar, men nu sjuttsiken, nu är det inte labb på ett bra tag, och det ska bli sååå himla skönt!

Sen på kvällen hann jag inte så mkt mer än att ta mig hem och äta innan det var dax att bege sig mot Nackswinget. När jag väl kom dit var uppvärmningen i full gång och det var bara att joina ringen. Åh, det var så trevlig övning. Man skulle sjunga med och verkligen visa känslor med ansiktet och kroppspråket till vad dom sjöng. Om det är nåt jag gör, oftast ofrivilligt, så är det miner när jag dansar!
Så där dansade vi på och jag fick beröm! Ha! Det ni! Och det var första gången jag hörde låten så hade ingen aning om vad den handlade om. =P
Sen skulle vi göra saker som att titta ner i golvet och sånt, eller typ flörta med den man dansade med och allmänt öva på uttryck.
Var mkt mer folk där än vad det var förra tisdagen, så det var jättetrevligt att få dansa med några fler. Jag fick t.o.m. dansa några danser efter uppvärmningen och övningen. Det är mer än vad man kan säga om förra gången. Så det var trevligt. =) Fick faktiskt träningsvärk av gårdagskvällen i vänster ben (men konstigt nog inte höger). Så känner mig som en 80-åring vartän jag gått idag.

Egentligen skulle jag helst ha varit iväg och dansat idag oxå, för det skulle vara dans-bingo (jag vet, bara namnet gör att man vill dit) och jag ville gärna kolla vad det var för nåt. Men med tanke på mitt ovannämnda tillstånd så blev det att avstå. Det är verkligen skam på torra land, för mina fötter jobbar på golvet nu när jag sitter här och lyssnar på danslåtar som t.ex. "Driving in my mercury" och "Splish splash".

Har även fått mitt Coop MedMera-kort idag, så nu ska jag baske mig börja samla till värdecheckar (även om jag hoppas att min matkostnad inte kommer höjas mer).

Och imorrn ska vi förresten börja våran kurs som kommer att vara på S:t Eriks på tors-och fredagar. Nice! Förhoppningsvis är det en roligare kurs och iom att det är närmare kanske man kan få sova ännu lite längre på morgonsidan. =) Och vilken tid är förresten "Okristligt tidigt"? Vi har smått diskuterat det på skolan men vi kom inte fram till nåt speciellt klockslag. Någon som är mer lärd än oss om det??

Slut för idag, tack för idag!
Kramar!

Va?! Måndag ännu en gång?!

Ja, efter lite skällsord så antar jag att det har dröjt för länge sen jag skrev för vissa, så det är väl dax att jag uppdaterar er då. =P

Va ha hänt sen måndag? Tja, på tisdan var det skola som vanligt. På kvällen for jag till Nacka och var på dansklubben Nackswingen för första gången. Hade lite halvsvårt att hitta till dansklubben när jag skulle dit nämligen, eftersom jag förlitade mig lite på att man borde höra musik om man var i närheten. Det gjorde man inte, men tillslut hittade jag rätt. Danne var där, så kändes tryggt att veta att en annan norrlänning oxå fanns i lokalen.
Först var det uppvämning i en kvart. Därefter var det cirkelträning. Man dansade ett tag med en och sen flyttade tjejerna fram ett steg. Vi fick dansa till en låt som jag aldrig nånsin hört förut, så kändes lite fuskigt. Det var nämligen en låt med en manlig och kvinnlig sångare. När kvinnan sjöng skulle tjejen ösa och när mannen sjöng skulle killen ösa. Gick som det gick, nervös som jag var och med en helt ny låt. När jag varit där en halvtimma var gemensamma träningen slut och alla gick till sina respektive partners eller till spegeln och tränade. Jag gick till spegeln och lattjade där ett tag, sen blev jag less och satte mig och tittade på ett par som var asbra. Var väldigt trevligt att titta på, trots att jag helst föredragit att själv fått vara på golvet och trampa runt med nån. Sen när jag skulle hem fick jag veta av en annan busshållplats som var närmare. Aaaah! Underlättade en aning. Och fick även lära mig en enklare väg hur man hittade dit.

Onsdagen tror jag inte det hände nåt speciellt. Jo, det gjorde det visst det. Jag hade ju laboration på schemat. USCH! Det var inte roligt. Vi skulle tillverka ett mikroskop med linser och okularer och aperturer och ljuskälla och allt möjligt för att kunna mäta bredden av ett hårstrå. Vi satt där från 8-12, sen var det tillslut avklarat, i sista stund. Var skönt att få vara ledig på eftermiddagen för en gångsskull.

På torsdan kom Nils hit. =) Träffade honom utanför Åhléns för att sen gå och avnjuta ett Maxmål på Max. Sen gick vi en sväng på stan och såg ett erbjudande vi inte kunde motstå; kladdkaka och te. Yummie! =D När dom sen stängde efter niotiden nångång begav vi oss hem till mig.

På fredan var jag helt ledig från skolan tack vare att jag haft min labb redan. Vi ick en promenad runt Stora Essingen så att han fick se hur jag bodde. Stannade här och var och kollade på utsikten och kommenterade hus och trädgårdar. Dom håller nämligen på att bygga på flera ställen. Ganska spännande att se hur det kommer att arta sig. På tal om byggande så håller dom på att göra om väldigt mkt här på Stora Essingen efersom dom håller på att dra fjärrvärme i gatorna. Så bussarna har fått ändra sin rutt lite pga dom enkelriktade gatorna som uppkommit. Vi for även och handlade för att nyttja min 10%-rabattcheck och gratis Nobless hos ICA som jag skulle få i och med att jag är nyinflyttad. Vi köpte även så att vi kunde baka Dumlekakor.


En karl råkade skrämma iväg haren vi tänkte fota när vi gick promenaden på Stora Essingen.


På lördan drog vi en sväng på stan och åt och och gick sen på Sagabiografen och såg Patrik 1,5. Väldigt trevlig film som rekommenderas och vaktmästaren kom drog ner ridån och gick ner och hälsade alla välkomna och uppmanade alla att slå av ljudet på mobilerna (för om han varit på bio och blivit störd av det skulle minsann han iaf ha slagit till sin granne;) )
och påminde alla om att det fanns papperskorgar. Rolig gubbe det där. =)

Patrik 1,5.

Efter bion for vi en tur till KTH och gick upp till AlbaNova där jag brukar ha lektion. Nils var impad över att jag gick såpass mkt minst en gång varje dag. Sen iddes vi inte gå vägen ner så då tog vi bussen och åkte ända till Slussen så att han skulle få en uppfattning om vad jag talar om när jag berättar om tvärbanan (som vi även tog hem).

På söndan tog vi det lugnt och bakade dom där Dumlekakorna. Blev inte lika bra som dom brukar för det fanns bara Nobless med mörk choklad och inte med ljus som det ska vara. Men dom går äta ändå, tro mig. ;)

Under hela tiden Nils har varit här har han även lagt många timmar på min dator som vill bråka med internetuppkopplingen. Nu mår den bra iaf, och jag hoppas att den förblir så oxå. =)

Idag har det inte hänt särskilt mkt. Nils for hem på morgonen när jag gick i skolan. Lika bra det, så att jag slapp gråta lika mkt som senast när han for.

Imorgon är det laboration igen, 13-17. Hoppas den här labben är tacksammare att göra! Och sen på kvällen är det nog Nackswinget som gäller igen, trots att jag kommer vara den enda norrlänningen där.

Ha det fint, och sköt om er! Kramar

Va gör man väl en måndag?

Idag har det inte hänt så mkt. Jag har gått i skolan och det har varit lika roligt som vanligt, dvs trist. Känns tungt att det är så mkt beräkningar hela tiden, med alla formler och sånt. Men jag antar att det är väl bara att göra om kursen till hösten om den skulle gå åt skogen. Inte för att jag har som avsikt att misslyckas, men man vet ju aldrig. Och det är nog inte bara jag som känner så. Här ser ni hur kul våran bok är....Finns det tråkigare måntro?

Efter en heldag på skolan (2 h föreläsning, 2 h räkneövningar, 3 h räknestuga) så begav sig jag och Lisa oss ut på stan för att göra lite ärenden. Jag behövde mer kollegieblock (för efter dom här typ 2 veckorna har jag använt upp mitt kollegieblock) och Lisa skulle ha sig en tröja. Vi klarade av båda uppdragen, och gick efter till Daglivs för att handla mat. Jag hade nämligen kommit på att bla ärtor saknades i utbudet i frysen hemma. Blev lite lax oxå och fick sånt begär på Keso, så blev tvungen att köpa det med. Och ja, jag har faktiskt såpass lite att skriva om idag att jag t.o.m. berättar min handlingslista..=P
Därefter åkte jag hem och skulle tillaga laxen. Men då undrade Charlotte om jag ville äta pannkakor med henne. Och självklart ville jag det. Hade tänkt göra det nåndag framöver, men är väldigt lättad över att jag slipper vända dom där himlarns pannkakorna som bara vill gå sönder för mig. Var iaf jättegott och hon stekte även äppelskivor i kanel som vi rullade in i dom! =D

Sen har jag inte hunnit så mkt mer. Jo, jag har ju skrivit på mitt abonnemangsavtal med 3 för min mobila uppkoppling (som förövrig jävlas hela tiden)! Därför passar det ännu bättre att Nils kommer att komma hit till Sthlm nu i helgen eftersom jag är långledig pga labbschemat. =D

Är väldigt glad för din skull, är jäkligt impad. Bra jobbat! ;)

Imorrn ska jag och dansa! YES, ni hörde rätt! SÅ SKÖNT! Har verkligen längtat efter att åter få svänga på dom lurviga. ;) Känns bra att man vet att nån man känner kommer vara där iaf. Men dom på nackswinget var tydligen trevliga, så ska bli en intressant dag imorrn. =D

Men nu börjar det nog vara dax för sängen?
Ha det fint allihop! Kramar

Mitt rum

Här är mitt rum, och katten som är en riktigt buse.
Jepp, här är mitt rum, mina 13 kvm. Och som ni ser slank det med en katt oxå. =P

Lägenheten; utifrån, balkongen, köket, badbryggan


Är det verkligen redan söndag??

Nuså, nu ska vi se om det ska gå bättre. Hade redan skrivit klart men råkade ta bort det, så jag får väl söka i mitt minne ännu en gång..;)

Jo, på fredan var vi ju till Solvik på Värmdö med tvåorna och treorna. Jag, Mirjam, Frida och Nathalie åkte bil dit med Karin i våran klass. Efter att ha kört till fel stuga en gång så hittade vi tillslut.
När vi kom fram blev vi bjudna på sallad med rostbiff i, dressing och baguetter. Några i min klass var redan lite överförfriskade när vi kom dit vid sjutiden. Men eftersom dom iaf var glada och tevliga gjorde det inte så mkt. Vi lyssnade på musik när vi åt och sjöng med bäst vi kunde mellan tuggorna. =)

Efter maten bblev det lite lekar. Först blev vi indelade i lag om 4 personer. Sen sa en tvåa vad hon ville se va i golvet. T.e.x. 2 rumpor, 4 fötter och 3 händer. Då var det bara för två av oss att slänga oss ner på rumpa och lyfta upp fötterna och sätta ner nån hand medan dom andra två stod på bägge sina fötter. Det var väldigt roligt, och på tid. =P Tror faktiskt att vi var ganska bra på det där, min grupp.

Efter det fick vi papper där det stod engelska ord som man skulle översätta till svenska städer. Healthy Villiage Mountain blev t.ex. Sundbyberg.

När vi sen skulle hitta länder blev det lite svårare. Att "Gömma hinkar i buske" var Spanien tog ett bra tag för oss att fatta.
Efter att det var klart fick vi sjunga en sång, en sån där hemsnickrad som hade nån känd melodi, och efter det fick vi göra vad vi ville. Bastu och sjö fanns att tillgå, men det kändes inte direkt aktuellt tyckte jag. Vid kvart över tio styrde iaf jag, Maria och Mirjam kosen mot busshållplatsen. Vägen dit var iaf en stig genom skogen. Visst sa jag att vi var ute i nowhere?! Becksvart och mkt rötter, sten och backar. Tur att Maria hade gått den stigen dit tidigare på dagen, för annars hade vi nog inte hittat. Och oj vad vi skrattade. Och Mirjam med hennes skånska dialekt och hennes försök att uttala "Tjå de´nalta" rätt. Haha, ja, bra gick det då inte med hennes betoning av orden.
Efter närmare en kvart i fumlande steg i skogen var vi iaf ute på grusvägen som skulle ta oss till busshållplatsen. När vi kom fram hade vi en kvart tillgodo och allterftersom tiden gick fick vi sällskap av några treor och tvåor som oxå skulle hem. Man fick nämligen sova över om man ville.
Var trevligt att åka buss med några av dom äldre, man lärde känna dom lite bättre när dom inte var så många. Vi diskuterade ordet höskulle som en del påstod uttalades hös-kulle. Man bara: "Va?" Så har jag lixom aldrig hört nån säga det ordet förut.
Vi träffade även en full 16-årig kille som undrade om vi hade några öl eller cigg till salu. Såg vi ut som en vandrande kiosk eller?? Eftersom vi inte kunde erbjuda honom något av det lyckades han tillslut smöra sig in att få smaka lite kaffe av en trea som hade det med sig. Han ansåg dock att det smakade piss men drack upp det ändå.
Sen hände det inte så mkt mer. Vi kom fram till slussen, jag och maria tog en t-bana mot liljeholmen där jag hoppade av och tog tvärbanan hem.

Igår hände det inte så mkt. Jag tvättade lite, dammsög mitt rum och fikade äppelkaka med Charlotte. Hann även läsa lite i Optics innan jag pratade i telefon med Sofie. =) Jo, jag ordnade förresten bland mina antackningar så nu sitter dom så fint i en pärm. Ordning och reda minsann!

Idag har jag inte hunnit med så mkt. Blir nog att sätta sig med Optics och läsa lite i eftermiddag.

Och Stina; jag jobbar på det där med bilderna. Har tagit dom men har inte riktigt lyckats med den här sidan än.

Ha det bra allesammans! Kramar

Imorrn är det fredag! :)

Ja, snart har den här dagen övergått till att bli fredag.

Idag har det inte hänt så mkt. Haft skola mellan 8-15 som vanligt, med fysik och räknande, som vanligt. Känns skönt att det är fredag imorgon.

Imorrn efter skolan ska vi ialla fall ut till Värmdö på kvällen. Vi ska dit med tvåorna och treorna till deras stuga med badbrygga och bastu. Vi kommer bli bjudna på middag och sen fick vi välja om vi ville sova över eller inte, men jag har tänkt ta mig hem där på kvällen/natten nångång.

Fick en önskan om att jag skulle sätta ut bilder på hur jag bor. Ska se vad jag kan göra. Är lite ny på den här sidan som ni vet, så ska se om jag inte kan fixa det framöver.

Men nu är det dax att göra sängen sällskap.
Ha det bra! Många kramar till er!

Lagom dag, förutom vädret.

Ja, nu är jag här igen. :P

Idag har varit en helt okej dag. En helt lagom dag, en sån där som slutar lika fort som den börjat. Idag var vi nämligen på S:t Eriks och hade upprop och info om kursen vi ska läsa och lite sånt annat som var bra att veta.
Efter lunchen gjorde Ulla (läraren) synundersökning på två i våran klass för att demonstrera vilka kunskaper vi kommer att besitta när kursen är slut. Åh, livet känns mycket lättare helt plötsligt, äntligen lite praktiska övningar, sånt som man vet att man kommer att få användning för.

Sen vet jag inte om jag har så mkt att berätta idag. Jo, det var en från rädda barnen som ville att jag skulle ge pengar åt utbildning för barn på Elfenbenskusten. Men jag sa att jag var student och att jag skulle höra av mig om 3 år. Hon log, så det var tur att hon hade lite humor iaf..=)

Är däremot lite halvless det här vädret dock. Har regnat idag, och det är sååå tråkigt. Grått och trist. Får hoppas att vädret gör en ordentlig uppryckning. För Maria; det är ju faktiskt höst, t.o.m. här nere i Sthlm. Och nu när jag ändå riktar några ord till dig, mamma hälsade att du och jag passade mkt bättre på Barbiebilen än vad gubbarna gör. Hon tycker dom ser töntiga ut. Hehe. ;)

Fick mitt medlemskort från Nackswinget igår förresten, så nästa tisdag ska jag iväg och dansträna. Ska bli himla trevligt, för det rycker i benen när man hör bra låtar. =D

Börjar trivas med att vara inneboende. Blir bortskämd med allt som hon bakar. Är det inte morotskaka, så är det äppelpaj eller sockerkakor. Som att bo på hotell. ;) Hon har just bakat äppelpaj som vi suttit och ätit medan vi tittat på Top Model.

Aja, ni får ha det så bra! Många kramar! Eller som hon i Gossip Girl säger: xoxo.


Nu ni!

Nu har t.o.m. jag mig en blogg. Efter lite tjatande från andra tog jag mig i kragen, efter att ha sökt efter lediga namn i evigheters evighet känns det som.

Som dom flesta vet är jag numera en 08:a. Inget att skryta med direkt, men har ju inte så stort val om man vill läsa till Optiker. Kunde ju vara värre, och förhoppningsvis går dom här 3 åren helt sjukt fort. Man kan ju hoppas iaf.

Bor ute på Stora Essingen, en av öarna nedanför Kungsholmen. Åh, det är så skönt här ute. Lugnt och fridfullt och helt lagom för en som vuxit upp i Norrland. Femton minuter med bussen och man är inne i smeten på Kungsholmen med jäkt, och bilar, och signalhorn, och ambulanser och gud vet allt man får uppleva.

Läser just nu uppe på KTH, Geometrisk Optik. Jo, låter ungefär lika roligt som det är. Typ helt jättetråkigt, men förhoppningsvis kommer det fler kursen som inte har fullt lika mkt matte och fysik i sig.
Snart kommer vi även att börja vara på S:t Eriks ögonsjukhus, vilket ligger mkt närmare där jag bor, så längtar verkligen efter att få sova lite längre på mornarna framöver.

Min klass verkar helt ok. Vi är 49 i klassen, varav 7 av dessa är killar och resten tjejer. Eller heter det kvinnor och män nu när man är i den här åldern? Nä, det låter så gammalt. Killar och tjejer får det vara minsann. Dom flesta är mellan 20-25 så det är oxå trevligt. Idag skrattade jag så att jag grät. En del är verkligen roliga.

Har börjat förstå mig på t-banorna och bussarna. Börjar känna mig som en Sthlmare där man sitter på t-banan och typ stirrar framför sig. I början var det ganska spännande att se vad det var för människor som åkte, men nu är man mest bara trött och vill komma fram. Åkte förresten fel buss idag + att en bil körde in i den, så fick leta redan på en t-banestation. Ja, man lär sig nåt nytt varje dag minsann.

I helgen var pappa hit och tog med lite saker som jag glömt (min älskade miniräknare t.ex!). Han och min farbror var och såg på R.E.M. i Globen så jag passade på att följa med när dom skulle äta, så fick äta gott på restaurang. :D

Nu rymmer jag tyvärr inge mer, men ha det fint allesammans! Många kramar!

RSS 2.0