Dax att skriva..

Ja, känns som att det börjar vara dax att skriva ett vettigt blogginlägg. Har inte riktigt haft motivation/humör till det förän nu känner jag. Tack förresten för allt stöd.

Redan på torsdan jag fick mitt sista par bågar godkända, ljuva lycka. =) Nu är det bara kvar att öva med vertometrarna och att göra många synundersökningar tills det är dax för dom praktiska proven.
Jag skulle ju hämta ut min tenta hos Jaana, men glömde helt bort det när jag for hem. Eftersom klockan inte hade hunnit bli så mkt så bestämde jag mig för att promenera tillbaka till skolan och hämta ut tentan. Var fint väder så det var mkt trevligt + att man kände gick väldigt nyttig. Kunde inte låta bli att ta en bild i det vackra vädret.


Bild från då jag går över bron mellan Lilla Essingen till Kungsholmen.


Fredagen. Efter en lugn dag möttes jag och Stina på centralstationen vid 14-tiden och gick därifrån till bl.a. H&M en sväng. Såklart lyckades jag ju hitta nåt att spendera pengar på. Denna gången ett linne och en klänning. Vette sjuttsiken när jag ska använda klänningen, men den var så pass fin och satt bra trots att den var figursydd så jag kunde bara inte låta bli att köpa den. Den var iaf väldigt fin tycker jag och med en stor rosett på.

...

Efter det drog vi oss mot Kungshallarna där vi köpte middag. Stina tog ris med friterad kyckling och jag tog ris med kyckling och cashewnötter. Jättegott och min portion såg ut att vara för typ 2 pers. Men som sagt, gott var det.

..

Eftersom Stina hade med sig kameran blev det såklart en bild på mig både när jag åt och när vi just har ätit och korsar Hötorget.  

Vi gick i några fler butiker och sen så begav vi oss mot Fridhemsplan med tunnelbanan. Stina skulle möta sin syster nere vid spåret, så när vi kom fram blev det ett hej då och jag begav mig mot bussen som skulle ta mig hem. Hade iaf väldigt trevligt och jag hoppas att vi kan ses nångång snart igen. =)

Sen hade jag inte så mkt mer att göra på kvällen. Kom tillslut på att Shake spelade på Yesterday och efter att ha rådfrågat både Sofie och Charlotte om jag borde fara (Sofie sa JA!, Charlotte sa nej) beslutade jag mig tillslut för att fara. Åh, vad glad jag blev att jag for! Visst, det tog typ en timma att ta sig dig med buss, t-bana, t-bana igen, och buss igen, men det var det värt!
Det första jag fick höra när jag närmade mig ingången till Yesterday, 45 minuter efter att dansen börjat, var "Varför kommer du först nu?" av en helt okänd karl. Jag förklarade att det var första gången jag var där och att det inte var så enkelt att veta hur man skulle ta sig dit (för det låg faktiskt ute i ingenstans, mitt i skogen, nånstans mellan Stockholm och Norrtälje). Han undrade var jag kom ifrån, jag ska Skellefteå, och han sa att han skulle ha gissat på nåt sånt, för själv kom han nämligen från Östersund ursprungligen. Sen så var det bara att sätta igång och dansa så fort man bytt skor.

Det hände förresten ännu en nämndvärd sak: Jag träffade Daniel som brukade vara på danserna i Skellefteå! =D Jag tror att han och jag såg lika förvånade ut när vi såg varandra där på dansgolvet. Självklart utbrast jag "Vad gör du hääär?!" Han sa "Detsamma?!", och saken var den att vi båda var nyinflyttade. Jag frågade såklart om hans orsak att lämna norrland, och då pekade han en bit bort och sa "hon går där nånstans". Iaf så var det himla trevligt att få träffa nån man kände och såklart blev det att dansa med han oxå. =)
Saken är den att jag dansade varenda låt som jag var där, så det var ju skönt att man slapp känna sig helt ny och inte alls bli uppbjuden (som Charlotte hade sagt att det kunde vara).

Lördagen tror jag inte att jag gjorde så mkt, jag ödslade mest bara bort den. Tog hand om katten eftersom Charlotte var på nån Mary Kay grej (nåt sminkföretag som hon håller på med).

Söndagen gjorde jag Cashew chicken nuggets, som blev jättegoda, vilket är väldigt tacksamt när man lagt ner tid på något. Först kunde jag inte hitta nötterna som jag köpt dagen innan, så jag blev tvungen att fara och köpa mer på Coop. Sen hittade jag igen dom. Dom hade fallit ner, bakom lådan jag lagt dom i, i köket. Så nu har jag iaf nötter över. Jag tog även en tur med dammsugaren och tvättade även lite. Gick en promenad i regnet till Lilla Essingen, satte upp lapp om att jag önskar hyra en 1a, och gick sen tillbaka till Stora Essingen och satte upp en likadan på Coop. Hittills har ingen hört av sig, men jag hoppas nån kommer göra det såsmåningom.

Med tanke på måndagsinlägget fattar nog alla att det inte mitt liv varit på topp sen dess. Tror inte att jag har gråtit såpass mkt sen farfar dog faktiskt. Men det är bara att kämpa på med livet ändå, finns inte så mkt annat att göra. Det är ju inte riktigt så att man kan trycka på en Paus-knapp för övriga livet bara för att man mår apa. Känns iaf bra att skiljas åt som vänner. Får se hur det blir framöver, eftersom det inte känns som att det är helt ute för oss ändå.

Annars har det inte hänt så mkt. Idag är jag ledig eftersom vi är uppdelad i två grupper för att vi inte alla ryms i Jaeger (övningsrummet för synundersökningar). Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för att göra idag. Kanske kolla igenom lite föreläsningspapper.

Förresten, den där blomman som jag suttit och målat på har jag förklarat färdig. Mest för att jag inte orkar göra något mer åt den. Den sitter iaf nu på väggen här i mitt lilla rum.



Nä, om man skulle ha tagit och gjort nåt vettigt.
Vi hörs! Kramar

Jaha...

...då var man singel igen då. Det sög ju....

En helt vanlig onsdag

Ja, idag har det inte hänt särskilt mkt. På skolan fick jag dom två bågarna som jag anpassat efter Martina och Linnéa godkända, så nu är det bara att hoppas att Hadjer, som jag har justerat sista bågen på, är där på fredag så att jag kan få visa upp den och få även den godkänd. Vore härligt att ha avklarat den delen i kursen. :)

Hittade förresten en bild på mig från verksta´n där vi är och justerar bågarna och mäter upp styrkorna i glasen i Vertometrar.


Jepp, t.ex. så här "heta" bågar leker vi med på dagarna i våran Verksta´. ;) Hoppas verkligen inte att sånna här blir på modet på ett bra tag! Förhoppningsvis aldrig.


Imorrn händer inte så mkt. Mirjam har paxat att få göra en synundersökning på mig vid halv nio, och sen får vi se vad det blir att man gör resten av dagen. Ska iaf hämta ut tentan hos Jaana. 

Sen på fredag kommer Stina till Stockholm och hälsa på hos sin syster, så vi ska passa på att ses över en bit mat. Ska bli riktigt trevligt. =)

Nä, nu ska jag sätta mig och måla en stund.
Ha det fint allesammans!
Kramar!


 

Händelserik vecka

Så, här får ni äntligen eran uppdatering av min blogg. Vill först säga Tack =) till alla som grattat mig till resultatet på tentan. Ni är för gulliga. =)

Jaha, så vad har nu hänt sen senast? Vi börjar väl från början.

Veckan som varit har Jonas varit här i Stockholm på besök (hos sin bror Danne) så jag har haft nöjet att ha sällskap efter skolan varje dag. Himla trevligt. =) Och det känns som att vi har hunnit med att göra massor oxå.

I måndags gick vi och åt i Kungshallarna, väldigt trevligt och gott. =) Sen gick vi på en promenad i centrala Stockholm, trots regnet.

På tisdan lagade vi korvstroganoff och ris. Förlåt för pikarna, men det där med lök var inte riktigt din grej. ;P Därefter for vi på dansträning på Nackswinget där hans brorsa Danne med danspartner oxå var och tränade. Härligt att ha med sig nån så att man fick dansa lite mer än vad man brukar få göra.

Onsdan, just ja, då var vi och såg Mamma mia. Lika bra som förra gången. =) Kan se den hur många gånger som helst. Den äger helt enkelt. Och har du, ja, just DU, inte sett den, gör det för sjuttsiken, den är lätt värd det!
Därefter for vi till ett fik där vi drack varm choklad respektive kaffe.

På torsdan efter skolan for vi en sväng till Dannes lägenhet och såg på film. Först såg vi "Raise your voice". Riktigt bra film som jag hann med att gråta till 3 ggr! Därefter såg vi "Rasmus på luffen", bra, och inte fullt lika sorglig..;)
Vi hann även med början på "Highschool Musical 1", men sen insåg jag att det var dax att bege sig hem pga att det trots allt bara var en torsdag.

På fredan for vi och dansade till Blender. Lätt den bästa dansen hittills skulle jag vilja säga. När vi dansade förbi bandet och vinkade såg dom förvånade ut och vinkade tillbaka. Maria, dvs sångerskan, tog oss t.o.m. i hand. Snackade med henne i pausen och hon undrade vad vi gjorde i Stockholm. I  och för sig är det väl kanske inte så underligt att dom kände igen Jonas, han brukar ju tacka dom efter varje spelning, men var ändå häftigt att dom insåg att vi var på "fel" ställe motför var vi brukar vara.
Fullt ös hela kvällen iaf, förutom nån låt där man vilade fötterna en stund.


Här har ni det glada gänget Blender: Rikard, Magnus, Maria, Robert och Lasse.

På lördan for vi först till Dannes lägenhet och sen försökte vi hitta till Solnahallen. Det var nämligen Stockholm Grand Prix på lördan (dvs danstävling). Innan vi kom enda fram insåg vi att vi inte skulle hinna vara där nå länge innan vi skulle till Intiman och se Footloose, så vi åt på Max i Solna, och sen blev det full fart till Odenplan minsann. Footloose var närapå lika bra som förra gången jag såg den (Måns Selmerlöf var bättre på att dansa än vad Brolle nu var). "She's A Maniac" fastnade på hjärnan och har sjungit på den till och från sen dess. 
Sen begav vi oss tillbaka till Solna och såg på resterande dansare. Tack vare entrébiljetten skulle inträde på dans på Mälarsalen bara kosta 60 kr, så vi började bege oss dit. Sen insåg vi att klockan var mkt, vi var trötta, och att man inte skulle hinna dansa mer än 1,5-2 h, så vi såg "Hitta Nemo" hemma hos mig istället. Jag småfnissade som vanligt till den, däremot tror jag inte att Jonas tyckte den var lika bra som jag tyckte. =P

På söndan hann jag inte med så mkt. Jag hamnade vid datorn rättså fort. Blev tvungen att kolla upp klippet från dansmaran i Skellefteå på Västerbottensnytt där både jag och Sofie får vara med i bild några sekunder när vi dansar med Jonas. Såg även en bit av dansbandskampen tills jag insåg att jag både borde äta frukost och duscha. Därefter trallade jag in till centrum där jag och Jonas sågs för att äta något innan han skulle till Arlanda. Laxlasagnen var mkt god. =)

Igår gjorde jag inte så mkt, gick omkring lite på stan för att försöka handla upp några rabatter på KappAhl. Hittade några hårnålar och hårsnoddar som fick duga.

Annars tror jag inte att jag har så mkt mer att berätta... Jo, jag har bokat hemresan för November nu. Kommer hem den 14e på eftermiddan och far igen på kvällen den 18e. Ska bli trevligt med låånghelg hemma. =)
Var nämligen på skolan kl 07 imorse för att se till att jag blev ledig tisdag den 18e, eftersom lappen där man fick välja vilket labb-tillfälle man ville ha kom upp kl 07.

Ja, det var nog allt.
Hoppas allt är bra med er och att ni har trevligare väder än vad vi har här i Stockholm.
Kramar!


YES BOX!

Ville bara delge er alla om min nya bedrift; JAG BLEV GODKÄND PÅ MIN TENTA I GEOMETRISK OPTIK!
Fy fan vad jag är bra..;D

Over and out!
Kram

Ooops, dags att skriva lite kanske..

Tjaaa, nu var det ett bra tag sen jag skrev. Men nu ska vi se om jag kan lyckas kompensera det lite.

Flygresan hem förra fredagen gick bra. Satt och skrev lite formler på flyget, så tiden gick väldigt snabbt. Min väska kom såklart sist på bandet när bandet körde igång i ankomsthallen. Kändes lite typiskt. Iaf så var jag redo för att fara på dans. Hade bytt om till danskläder på skolan innan jag for ut till flyget. Nils kom och hämtade mig på Falmark, mkt snällt och väldigt trevligt att ses. =D
På dansen lyckades jag sen hitta Sofie och Jonas sittande på övre plan, så fick mig både prat- och kramstund. När jag och Sofie sprang mot varandra kändes det nästan som i en film. =D
Senare på kvällen kom även Elina dit, vilket var trevligt. Både Blender och Zlips var underbara, och väldigt trevliga att dansa till.
Efter 02 kom min snälla Nils och hämtade mig med bilen. Himla skönt att slippa gå hela vägen till hans mamma i den kylan.

På lördan sov vi ganska länge, fastän jag tänkt att vi skulle pallra oss till Boliden ganska tidigt. Men det var så mjukt och varmt i sängen att det tog emot att gå upp.
Tillslut sa jag iaf åt mig själv på skarpen, och vid 13-tiden var vi framme i Boliden. På vägen dit fick jag förresten se dom första snöflingorna. Sweet. Hoppas tiden rappar sig så att det blir jul snart.


Snö under våran bilresa till Boliden

Det var iaf väldigt skönt att få komma hem och träffa familjen, och det blev inte sämre av att vi fick lasagne till lunch. =) Tack mamma för att du orkade göra den mat jag önskat mig. =)
Efter maten lagade jag ett par jeans och mamma längde ett par byxor åt mig. Sen gick jag föbi hos släkten. Både Per-Eriks och till farmor. Sen hade klockan blivit så mkt att det var dags för middag. Men först fick sig jag och Nils en sväng förbi ICA för att handla sallad, där vi även träffade min moster. =)
Min lillebror kom hem och sen åt vi fläskfilé invirad i bacon, potatisklyftor och vitlökssås. Gott! =)  Till efterrätt blev det marängsvisch. Även det; jättegott! Hans tjej kom dit och även mina två kusiner joinade oss. =) Jag och Anna-Ida funderade lite på vad vi skulle göra för smörskapelse i år. Ska fundera vidare på det, var så säker.
(För er som inte vet våra smör-traditioner i min släkt ska jag uppdatera er; Några dagar innan jul brukar några av oss fara till farmor. Där har vi två smörpaket till förfogande att göra något kreativt av. Ena smörpaketet brukar skära tärningar av, som vi sen rullar mellan två trä-spatlar så att dom blir runda och får fin yta. Paket nr 2 gör vi något roligt av. Tidigare har det varit t.ex. julbockar, farmors hus och snögubbar. Dom personerna som brukar oftast vara jag och Anna-Ida.) Sen såg vi på tv ett tag innan jag och Nils for tillbaka till Skellefteå. Han skjutsade upp mig på Folkparken där jag skulle dansa till Blender och Sannex.
Sannex var inte riktigt lika bra som jag trodde att dom skulle vara. Blev att man satt dom 45 minutrarna som dom spelade och sen dansade dom 45 minutrarna Blender spelade, osv. Tyvärr var det även mkt äldre där på lördan och dansade. Jag säger inte att alla, men flera, av dom äldre är inte riktigt lika hänsynsfulla som dom yngre. Dom kör sitt eget race och dansar lätt på dom som är i vägen.
Var tråkigt att måsta säga hej då till Sofie och Jonas, men skulle ju inte hinna träffa dom nåt mer innan färden tillbaka till Sthlm skulle ta vid på söndan så. =( Fick skjuts hem av min pojkvän på lördan oxå. Thanks! =D

Söndan gick jag och Nils på stan. Han provade skor ,och hittade ett par som han nu tillslut valde att köpa när han kommit hem till Umeå. Karro jobbade så hann kramas och byta några ord med henne oxå. =) Hon ska ev. komma hit innan jul. Hoppas hoppas! Jag och Nils åt på CK, och sen gick vi upp till parkeringen vid järnvägen där jag skulle bli upplockad av Elina. Skulle nämligen få åka med dom till flyget, vilket jag är väldigt tacksam för. Elina skulle nämligen med samma plan, men hon skulle sen fortsätta vidare mot Växjö efter att ha kommit till Arlanda. Tyvärr fick vi inte platser bredvid varandra på planet, men jag somnade medan jag satt och lyssnade på min Mp3a, så flygningen gick riktigt fort för min del.
Efter att vi landat och hämtat min väska gick jag med henne till terminal 3 för att hålla henne sällskap i väntan på hennes nästa flyg. Därefter for jag hem.

I måndags och tisdags hände inte så mkt. Eller jo, jag lärde känna lite människor när jag var och dansade på Nackswinget. Det visade sig att dom tre som jag stod och väntade på bussen med kom från Halmstad, Östersund och Skelleftehamn. Tänka sig, jag är långtifrån ensam norrlänning. Skönt! =D

Onsdag, torsdag och fredag var på Sankt Eriks och gjorde synundersökningar på varandra och anpassade bågar. Vi ettor fick även synen kollad av treorna. Eftersom dom var så himla noggranna tog t.ex. synundersökningen på mig 1 h. Efter det var man ganska slut i huvudet efter att ha ansträngt ögonen såpass länge på diverse syntavlor.
Har man tråkigt på skolan hittar man oftast några glas med extremt stark styrka att ha roligt och skratta åt.
Här leker t.ex. Maria med ett par sånna. =P


Igår bakade jag även Grahamsscones. Jag och Charlotte åt det med marmelad och drack te till. Scones är gott, och vi hade det riktigt trevligt. (Skönt att det kan vara det nångång oxå. Om någon förresten vet en 1:a med hyfsad hyra i Sthlm så kan dom få säga till...)

Idag klev jag upp hyfsat tidigt. Jag åt frukost och sen for jag ut på en joggingsväng. Skorna som jag tog kort på tidigare, ni vet, dom där herrskorna som stod helt malplacerade i en åsnetrapp, dom stod inte där längre. Dom stod uppställda vid strandkanten istället den här gången. Kunde såklart inte låta bli att ta kort på skorna.

..
Här står dom och tittar ut över vattet, alldeles ensamma. Undrar vem som äger dom egentligen. Ska bli spännade att se var dom står nästa gång.

Efter att ha duschat och fixat till sig for jag in till Kungsholmen eftersom jag skulle träffa min kusin Erika utanför Västermalmsgallerian eftersom vi skulle luncha idag. Vi gick på ett ställe som hette Natalie´s cafe och åt dumplings. Man äter tydligen det ganska mkt i Kina. Det var ungefär som klimp med nötfärs-och äggfyllning som man doppade i sojasås. Det var faktiskt gott. =) Därefter for vi en sväng på ett annat café eftersom hon ville ha kaffe och ag köpte choklad som var jättegod så där satt vi och myste och drack våra drycker. Det var värsta chokladstället. Hon sålde hur mkt som helst av chokladkakor och praliner och allt annat i chokladväg. Både jag och Erika köpte med oss lite choklad hem.
Därefter for vi och handlade på Daglivs och sen skiljdes vi åt. En trevlig dag helt enkelt. =) Mamma tipsade förresten mig sen på kvällen om att det var danstävling på tv, så har suttit där och sett till programmets slut. Är så himla trevligt att dom börjat visa mer dans på tv. Tjoho för SVT! =D Sen försökte jag se Stjärnor på is, men det sög, och det var även reklam hela tiden, så jag gav upp.

Nu får det banne mig räcka för idag. =P
Ha det bra, och sov gott!
Kramar!

Imorrn är det fredag, fredag, fredag!

Imorrn är det verkligen fredag! Hör ni; Freeedag. Vad trevligt det låter... ;)
Ska bli himla skönt att komma hem. Och inte bara hem och få träffa alla, utan även få fara och dansa. Är helpeppad! Hon jag bor hos, Charlotte, märkte tydligen på mig idag att det är hemresedag imorrn. Ja, det tror väl jag det, man är typ tokig om man inte märker det. Jag är på riktigt bra humör idag.
Idag på eftermiddagen hade vi rektorsmöte på Karolinska institutet, alla vi nya elever. Efter att hon pratat fick vi Baguetter och juice, och även varsin Karolinska Institutet-ryggsäck (med mörkrosa och grått i).

I veckan har lektionsmässigt varit den slöaste i livet. Jag har varit helt ledig både idag och i tisdags. I måndags började jag 10, och i onsdags kl. 13.... har varit mkt skönt. Skönt med lite omväxling mot vårat 8-16-schema som vi brukar ha varje vecka och som även kommer vara så framöver.

Tidigare i veckan har jag inte gjort så mkt. Jag har tvättat lite då och då. Jag har varit och dansat på Nackswinget. Jag har varit ute och gått typ varje dag runt Stora Essingen. I tisdags tog jag lite bilder under min promenad. Träffade på lite ovanliga saker, åsså var jag även allmänt fotoglad...=P



Jag såg en snigel. Mamma sa ordet Mördarsnigel. 
Kanske det, jag har ingen koll...Stor var den iaf! 


        Här är tvärbanan som jag brukar åka med.
                                        



Någon som förväxlat trätrappan med en skohylla?  



Här byggs det! Och inte bara här, utan på fler ställen.   
                

         
Jajemän, Pelargonerna står sig fortfarande utanför
ett dagis i närheten.



En av alla träbroar som man går på när man går runt ön.



Det faller ner nötter eller kastanjer eller vad det nu är så
vart man nästan än kliver, så knastrar det under sulorna.



Ett av mina riktmärken. Då vet man att man inte är helt lost.


Hoppas morgondagen på skolan går snabbt så att jag får sätta mig på flyget snart.. =P
Ha det bra! Kramar!


RSS 2.0